Voditelj Ognjen Amidžić otkrio je kako izgleda praznik u njegovom i Danijelinom domu.
– U normalnim uslovima smo to obilježavali kao i svi, u krugu porodice, sa svim protokolima koji idu uz to, ali smo naravno prilagodili to nekim našim načinom života. Trenutno postoji viša sila koja povlači sa sobom određene konsekvence, pa se moramo tome prilagoditi. To sigurno podrazumjeva manji krug ljudi, i namirnice i sirovine koje možemo da nabavimo. Meni je najbitnije da porodica bude na okupu kad su praznici u pitanju, sve ostalo je manje bitno- rekao je Amidžić.
Ko se bavi dekorisanjem i farbanjem jaja u tvojoj porodici?
– Danijela se bavi tim stvarima, ona je apsolutni kreatori dizajner, tako da to prepuštam njoj. Ona nas svake godine iznenadi nekim novim dizajnom i nekim novim materijalima koje koristi- objasnio je voditelj.
Kako izgleda praznični meni porodice Amidžić? Ko se bolje snalazi u kuhinji, ti ili Danijela? Je li odgovornost podijeljena ili samo jedno od vas dvoje vodi glavnu riječ u kuhinji?
– Danijela naravno vodi glavnu riječ u kuhinji i generalno u našem stambenom prostoru. Ja tu samo mogu da pomažem, ali mislim da više smetam, pa se zbog toga ne miješam mnogo. Praznični meni se sastoji iz predjela, dosta kuhanih jaja, supa je obavezna, to je najobaveznije. Onda tu može da uleti i neka ruska salata, naravno jagnjeće i praseće pečenje, salate i kolači…- rekao je voditelj, Kurir.rs.